Lumina Emotion

Az a képesség, hogy megválaszthatjuk a helyzetre adott válaszainkat, nagy hatalommal bír - a Lumina Emotion pontosan ezt az adottságot nyújtja az emberek számára. Fejlettebb érzelmi intelligencia, alkalmazkodóképesség és reziliencia, csak néhány azok közül, amelyekről a szervezetek beszámolnak.

Hogyan használható fel?

A Lumina Emotion megtanít arra, miként kezeljük hatékonyan a személyiségünket annak érdekében, hogy illeszkedjen a változó környezetből származó igényekhez függetlenül attól, hogy milyenek a természetes jellemvonásaink.
Dr. Stewart Desson és Julie Ensor (MSc) fejlesztette ki és alapjait Dr. Desson PhD kutatásai jelentik.
lumina emotion uses the big 5 psychometrics 5 individuals waiting at work

A Lumina Emotion a Big5 modell alapjait használja fel arra, hogy bemutassa - a személyiség jellemzők alátámasztják a hagyományos érzelmi kompetenciákat. Holisztikus és kiegyensúlyozott szempontok alapján felismeri, hogy bármelyik jellemvonás lehet hatékony és hasznos a maga módján. Pl. Az extraverzió és introverzió egyaránt hozzá tud járulni az érzelmi intelligenciához más-más környezetben, habár nagyon sok tradicionális megközelítés az extraverziót fontosabbnak tartja.

A Lumina Emotion három érzelmi személyiséget mutat meg - Alapvető, Mindennapos és Túlterhelt. Felfedi azt, hogy a szociálisan kívánatos jellemvonások, amelyeket gyakran kulcsfontosságúnak tekintenek az érzelmi intelligencia területén, hogyan válhatnak hátráltató tényezővé esetleges túljátszásuk esetén. Ezzel összhangban kutatásaink bizonyítékot szolgáltatnak arra, hogy az alulértékelt jellemvonások, amelyeket a tipikus EI modellek nem tartanak hajtóerőnek, tényszerűen lehetnek a szilárd érzelmek alapjai. Az innovatív Lumina Emotion teljesen összhangban van a Lumina Spark megközelítéssel így azzal együtt, vagy akár önállóan is használható.

Változó érzelmeink felismerése és finomhangolása

Megfelelő cselekvés kiválasztása

Saját reakciók kézben tartása

Együttműködés fejlesztése

Konfliktusok csökkentése

Érzelmileg intelligens szervezet kialakítása

Melyek a várható eredmények?

Az iparág vezetői most úgy tekintenek az érzelmi intelligenciára, mint a sikerhez szükséges 10 legfontosabb kompetencia egyikére. A Lumina Emotion az agilitásra összpontosít az érzelmeink megértésében, adaptálásában és kezelésében nap mint nap annak érdekében, hogy irányt mutasson a hatékony gondolkodás és az értelmes viselkedés felé.
1.
Észlelni és megismerni saját viselkedését
2.
Habitusát a körülményekhez igazítani és megfelelően reagálni
3.
Megérteni a különböző érzelmi reakciók fontosságát
4.
Magatartását az elérendő célok és értékek irányához igazítani

Kulcsfontosságú jellemzők

Saját érzelmi jellemvonásainak megismerése

Mások érzelmi jellemzőinek azonosítása

Érzelmek kezelése, célirányos reakciók

Teljesen kompatibilis a Lumina Spark eszközzel

Igazán hasznos volt számomra megismerni, hogyan használhatom többet az érzelmeket és hogyan ismerhetem meg jobban más emberek érzelmeit, amelyek irányítják őket.

Havas Group

Ismerje meg a Lumina Learning család összes fejlesztését